Kiállítók

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György –hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. 
 
A déli fekvésű területeink mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. A boraink mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér és a vörösborok jó része pedig fában is erjed.
A természetesség jegyében kerülünk minden olyan beavatkozást, ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerüljük a derítést, és a fehérboraink is szűretlenek, és a holdnaptár szerint palackozzuk őket.

 

Á table

Az á table francia pékség és cukrászda 2011 óta meghatározó résztvevője a magyar gasztro piacnak. Eredeti francia alapanyagokból és receptúrák szerint francia pék és francia cukrász vezetésével üzemel. Budapesten már 5 helyen elérhető. Különleges francia pékáruk, szendvicsek és cukrászdai termékeket kínál.

Alabárdos Étterem

A nagy múltra visszatekintő Alabárdos Étterem 2014-ben ünnepli megnyitásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból elérkezettnek láttuk az időt, hogy ne csak a folyamatosan megújuló konyhaművészetünk, hanem az étterem belső kialakítása is a modern kor elvárásainak minden részletében megfelelővé váljon. Az étterem teljes körű felújítását követően, a 700 éves gótikus épület valamennyi értékét megőrizve, ezekhez illeszkedő új bútorokkal, izgalmas belső designnal, és változatlanul kiváló konyhával várjuk újra vendégeinket. Kizárólag hazai nyersanyagot felhasználó és a múlt századi polgári konyha receptjei alapján készített ételeinkkel az étterem más dimenzióba helyezte az új magyar konyhát.

Anyukám mondta

"Mindketten Olaszba' dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és arra gondoltunk egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttünk haza. Először sarok-bárt csináltunk, aztán sarok-pizzériát, aztán meg anyukám mondta éttermet."
 
A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb.
Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved. A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok. Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Arany Kaviár Étterem

Az Arany Kaviár Étteremben arra törekszünk, hogy vendégeink – a kifogástalan ételek mellett – minden alkalommal igazi élményszerű vendéglátásban részesüljenek. Hisszük, hogy a titok a részletekben rejlik, legyen szó akár az étterem légköréről, szervizéről, vagy ételeiről. Ezért igyekszünk folyamatosan az apró finomságokon csiszolni, változtatni. 
 
Ennek megvalósítása érdekében ragaszkodunk a vendég centrikus, elkötelezett szakemberek alkalmazásához, akik szakmájukat igazi szenvedéllyel űzik.
Azt szeretnénk, hogy a vacsora ne csak az esti program része legyen, hanem a vacsora legyen maga a program.
 
Aki szeretne egy csendes, meghitt környezetben kikapcsolódni, elmerülni a kulináris élvezetekben, vagy megajándékozná magát és szeretteit egy maradandó élménnyel, látogasson el hozzánk az Arany Kaviár Étterembe!

Aranyszarvas

Az Aranyszarvas vendéglő hitvallása ötvözni a hazai és a nemzetközi gasztronómia legkifinomultabb technológiáit, teret adva a folyamatos fejlődésnek. A tökéletes csapatmunka eredményeként nincsenek felesleges formalitások, ahogy azt mottójuk is hangsúlyozza: nálunk nincs kompromisszum. Minőségi hazai alapanyagokból a modern konyhatechnológiát alkalmazva tökéleteset alkotunk vendégeinknek.

ARARAT

A Prémium italok, azaz az ARARAT brandy, a királyi digestif, „az örmények legendás aranya” az olasz FERRARI pezsgő, a Tokaji borok és pálinkák, a Berbence Bitter, vagy az orosz prémium CARAT vodka egészen biztosan kellemes társaink lesznek idén is a Budai Gourmet Fesztiválon. Ha finom falatokról van szó, akkor mindenképpen járnak mellé a különleges italok, nincs más dolgunk, mint hogy kóstoljuk és élvezzük őket! A Prémium italok budapesti szaküzlete, az ARARAT SHOP vár mindenkit szeretettel, és ahogy azt már megszokhattuk, egy-egy termékcsoport válogatott különlegességeit hozzuk el idén is!

Auguszt Cukrászda

Az Auguszt cukrászda ma, Magyarország legrégebbi cukrászdinasztiája, amely 140 éve látja el a Budapestieket finomabbnál finomabb süteményekkel! Hagyományos és modern termékek jól megférnek egymás mellett a kínálatukban, de minden hagyományos technológiával és minőségi alapanyagokból készül az Auguszt műhelyeiben. Kóstolják meg új fejlesztésű francia ihletésű mousse-ainkat!
 

Babel

Kifinomult stílus, esztétikus környezet, vizuális élmény, regionalitás, hazai értékeink bemutatása, izgalmas a’ la carte ételek a degusztációs menü mellett. Lőrincz György – a fiatal, ambiciózus séf – és csapata elsőként a Gourmet Fesztivál vendégeinek mutat egy kis ízelítőt az újra megnyílt Babel remekei közül.

Baltazár

A Baltazár egy intézmény, egy gasztronómiai lubickálóközpont a maga barátságos, befogadható és nem kihívó módján. Egy gasztronómiai élményközpont, egy kis ékszerdoboz smart luxury boutique hotellel kiegészülve.
 
Litauszki Zsolt vezette konyha, őszinte és hiteles alapanyagokkal, melyek a kézzel készített Josper faszén grillben készülnek. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok és nagyszerű vegetáriánus választék. Egyszerű, de kreatív ételek, szívvel lélekkel.
 
A Baltazár több mint 300 tételes borlapja a Kárpát-medence legizgalmasabb autentikus borait kínálja, itallapja pedig a világ legextrább ginjeit.

Baricska Csárda

A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől, és a Tagore sétánytól kb. 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra.
 
Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz.
 
Az újra nyíló Baricska Csárda üzemeltetői - akik a kitűnő veszprémi Chianti Étterem irányításával már bizonyítottak - azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
 
Az étterem Balatonfüred központi helyén, a 71-es főúttól északra helyezkedik el (a SHELL benzinkút bejáratánál található bekötőúton lehet megközelíteni). Gyönyörű panoráma nyílik az ősszőlőkre, s a Balatonra, a Tihanyi félszigetre.

Belaire Rose

Ízleld meg a csillagokat!
 
Provanszi Alpok, Cote d’Azur – Francia legenda szerint egy szerzetes, aki először kóstolt habzó bort, azt kiáltotta „Gyertek gyorsan, a csillagokat ízlelem!” A szerzetes első „csillag” kortya egy gyöngyöző bor buborékainak tízmillióiból, világméretű szerelem kezdetét jelentette. 
A Luc Belaire egy habzó rozé Franciaország déli vidékéről, grenache, cinsault és syrah szőlők házasításából, amelyek élénken zamatos, gyümölcsös karakterük miatt kerültek kiválasztásra.
A Belaire szülőhazája a provanszi Alpokban fekvő Cote d’Azur, a 19. századi impresszionisták, Monet, Cezanne, Manet és Renoir által ismertté tett, lélegzetelállító dél-francia vidék, amely mélykék egéről, meleg nyarairól, finom szellőjéről és közkedvelt rozéiról híres.
A Belaire-hez kiválasztott minden egyes finom, napérlelte szőlőszem, amely a bor jellegzetes, különleges jegyeit adja, a Cote d’Azur 2500 éves borász-hagyományainak tiszteleg.

Bock Bisztró

A Modern Magyar Konyha mozgalom úttörője Bíró Lajost, aki a Bock Bisztróval, egy klubszerű borbárral és egy bravúros étlappal - amin klasszikus magyar és külföldi ízek egyaránt helyet kaptak - megalapoztak egy kisebb hazai gasztronómiai rendszerváltást, a mivel a nemzetközi éttermi palettára is felkerülhet Magyarország. Ma már Bock Bisztró brandről is beszélhetünk, hiszen 2013-ban megnyitott a budai Bock Bisztró, a napokban pedig hazai franchise éttermük is megkezdte működését: a Bock Bisztró Balaton.

Bock Borászat

Családunk 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak immáron 9 generáció óta.
A szőlőtermesztés jelenleg 70 hektár saját- és 70 hektár integrált szőlőterületen történik. Az ültetvények a Villányi borvidék legkiválóbb dűlőiben találhatóak (Jammertál, Kopár, Bocor, Csillagvölgy, Fekete-hegy, Ördögárok).
 
Családunk több évtizedes borászati munkássága mellett aktív részese és alakítója a villányi borturizmusnak, vendéglátásnak. A 2013-ban 4 csillagos szállodává vált Bock Hotel Ermitage egyaránt nyújt felüdülést családok, magánszemélyek, valamint a borkultúra rajongói számára. A szálloda 27 szobával, 58 férőhellyel, mediterrán terasszal, két konferenciateremmel, wellness részleggel, játszótérrel, sétáló parkkal és a’la carte étteremmel rendelkezik.

Borászportál

A Borászportál.hu online bormagazin: könnyed, izgalmas írásokkal, naprakész hírekkel látja el a hazai és nemzetközi borvilág iránt érdeklődő, a bor és az információ kulturált fogyasztására szomjas közönséget.
 
A Borászportál.hu célja, hogy az alkalmi fogyasztók ízlését, a lehető legjobb szándéka szerint akképp formálja, hogy belőlük idővel minél többen a borbarátok körét gyarapíthassák. Tesszük ezt közérthető hírekkel, boros rendezvény-beszámolókkal, programajánlókkal. E célt a lap természetesen nem egyedül kívánja elérni, nem is tudná. Ezért folyton keressük az együttműködési lehetőséget boros oktatási intézményekkel, egyesületekkel, rendezvényszervezőkkel, s magukkal a borászokkal.

Borkonyha

A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Bár szakmai utunk a Mágnáskert után kettévált a Bortársaság és a Bock Bisztró irányába, baráti és családi kötődésünk révén nem volt kérdés, ha lehetőségünk lesz, közösen nyitunk éttermet.  
 
Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük.
 
A Borkonyha 2014. március 12-én Michelin-csillagot kapott.

Borkorzó

"Ez a történet egy bor-fanatikus testvérpárról szól, akik nem voltak restek éveken át tanulni a kereskedelmet, a marketinget és a borászatot, ezer és ezer jó bort megkóstolni, valamint azt a gyakorlatban is elkészíteni mind itthon, mind külföldön, majd némi tájékozottságot szerezni a gasztronómiából is, hogy aztán újra összeálljanak egy közös nagy játékra, mint gyerekkorukban, megvalósítsák álmukat és megmutassák mindazt, amit jónak gondolnak és amiben hisznek..."
 

Bortársaság

Az 1993-ban alapított Bortársaság Magyarország egyik meghatározó borkereskedése, amely többek között tizennégy budapesti és vidéki borboltban, illetve online webshopjában, a www.bortarsasag.hu oldalon képviseli a minőségi hazai és külföldi borászatok tudatosan és folyamatosan válogatott borszelekcióját.

Boutiq'Bar

A Boutiq'Bar Magyarország első gourmet koktél bárja, melyet 2012-ben a Drinks International angol székhelyű on-trade magazinja beválasztott a világ legjobb 50 bárja közé. Mindez nem véletlen, hiszen a Boutiq’ nevét a koktélozás szubkultúrájának világában mindenhol ismerik. Falai közt születnek a régió italtrendjei, csapattagjai pedig számos világverseny első helyét mondhatják magukénak. Fűszerek, tradíció, keserűk és vendégül látás. Ez a Boutiq’.

Brunner méhészet

A Brunner méhészet idén 30 éves. A méhészet a budai-pilisi régió karakteresen eltérő, változatos mikroklímáiból, „romlatlan” környezetekből gyűjti, és kíméletes technológiával állítja elő különleges terroár-mézeit több mint 12 fajtát és egyéb méhészeti termékét.

Buddha-Bar

A világszerte ismert, franchise rendszerben működő Buddha-Bar étterem Párizs, Dubai és Monte Carlo után a Buddha-Bar Hotellel együtt két éve nyílt meg Budapesten. A hazai közönség és az idelátogató külföldiek körében e gyaránt népszerű Buddha-Bar étterem, és a felette található lounge & bár a Váci utca felől közelíthető meg. A hatalmas Buddha szobor, az ázsiai-csendes óceáni partvidék konyhájának (kínai, thai, indiai, japán, kaliforniai) fúziója, valamint az egyedi Buddha-Bar sushi kínálat szimbolizálja a hely szellemiségét. A Buddha-Bar Lounge pedig minden érzékre ható környezete, vörösen világító üvegfelületei, saját rezidens DJ-i által kevert egyedi zenei világa, és egyedülálló koktélkínálata miatt kihagyhatatlan.

Cake Shop

A Cake Shop-ban készülő finomságok mind-mind kézzel készített prémium desszertek, torták, piték és krémek. Mindennél fontosabb számunkra a mindenkori kínálat kialakításánál a mindig friss, lehető legjobb minőségű alapanyagok használata, mindennemű tartósítószer nélkül. Két kategóriát különböztetünk meg: a Prémium és Gourmet csoportokban más-más ízvilágok jelennek meg, illetve külsőre is eltérnek egymástól. Az előbbi kategóriába tartozó desszertjeink külsőségekben a klasszikus formákat követik, míg az utóbbi kategóriába soroltak a csúcsgasztronómia irányelveit szem előtt tartva egy merészebb kompozíciót jelenítenek meg.

Château Visz

Gourmet Rezidencia a Balatonnál
 
Balatonlellétől kilenc kilométerre, Visz községgel határos erdőben áll Jankovich gróf felújított vadászkastélya. Érintetlen természet, elegáns környezet és a legmagasabb szintű vendéglátás gondoskodik a testi-lelki megújulásról.
 
A tizenhárom főúri lakosztályt és egyedi kialakítású szobát a magyar festészet remekművei díszítik. A kastélyt körülvevő negyvenöt hektáros angolkert Magyarország egyik legjobb vadászterületén fekszik. Az aktív pihenésre vágyók a balatonlellei yachtkikötőben bonthatnak vitorlát, vagy lovastúrán kapcsolódhatnak ki. 

Chianti Étterem

Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”- mondta Jókai Mór, és a szavai az elmúlt 5 év kitartó és következetes munkájának fényében munkatársaink, barátaink és vendégeink számára is ugyanazt jelentik: a Chianti Étterem a gasztronómia iránt fogékony, kísérletező kedvű étteremlátogatók közkedvelt célpontja lett. A főképpen hazai alapanyagokból dolgozó, modern konyha a szakértő, barátsá gos személyzettel kiegészülve maradandó élményt varázsol egy hétköznapinak gondolt vacsorából is! A Bakony és a Balaton-felvidék találkozási pontjában fekvő Veszprém csodálatos gasztrokirándulási célpont. Jöjjön el és élvezze vendégszeretetünket!

Costes Étterem

Az elmúlt években beindult hazai gasztronómiai fejlődés fordulópontja érkezett el 2010-ben, amikor a Ráday utcában található Costes étterem a Michelin kalauz elismerése nyomán Budapestet ténylegesen felrajzolta a világ kulináris térképére. Az étterem a számos hazai és nemzetközi elismerést egyetlen célkitűzés velejárójának tartja: a vendégek elvárásainak a túlszárnyalása. Ebbe az étterembe nem naponta kell járni, de legalább egyszer mindenképp érdemes kipróbálni – legyen ez az alkalom egy születésnap, egy évforduló, vagy egy fontos üzleti ebéd. A műalkotásnak is beillő ételeket gondosan válogatott borok egészítik ki, hogy az élmény valóban feledhetetlenné váljon.
 
Ezekből az ételekből ad ízelítőt a Gourmet fesztiválon a Costes.

Delizia Gourmet & More

Mindenből a legjobbat – és még annál is többet.
 
A Hegyvidék Központban található üzletünkbe olyan élelmiszereket válogattunk össze, melyek Európa legjobb biogazdaságaiból és nagy múltú manufaktúráiból származnak, ezáltal nemcsak kifogástalan minőségűek, de garantáltan mentesek minden káros és mesterséges anyagtól is. Az alapvető élelmiszerek mellett üzletünkben megtalálhatók például sajt-, sonka- és húskülönlegességek, prémium minőségű édességek, magyar kézműves termékek, és különösen büszkék vagyunk egyedülálló bor- és pezsgő-kínálatunkra.

Divin Porcello Sonkabár

A legújabb gasztro trend szerint a legfinomabb olasz, spanyol és magyar sonkák, felvágottak és sajtok várják a vendégeket egyenesen a származási helyükről! Mindezt helyben készült pékáruk, a legfinomabb borok és kellemes hangulat teszi teljessé.
 
Egy hely Budapest belvárosában, ami nem csak az evésről szól. A hangulat, ami magával ragad és kiszakít a városi forgatagból. Egy hely azoknak, akik szeretik a mediterrán életérzést, a spanyol tapas bárokat, az olasz aperitivokat és a legfinomabb hazai gourmet termékeket.
 
Az étterem kínálatát olasz bisztrókonyha teszi teljessé.

Divino Borbár

A kizárólag magyar borokat árusító Szent István téri borbár, a DiVino vállalása, hogy az Gourmet Fesztiválon kínált ételek mellé minőségi és az ételekhez ízben passzoló borokat kínáljon a közönségnek, méghozzá fiatalos, formatervezett környezetben. Standunk a juniborászok tételeit árusítja, ami a 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelöli. Még nagyobb választékkal és állandó üzletünkkel a Bazilikával szemben várjuk vendégeinket az év minden napján.

Donum Terrae

Donum Terrae. Azt jelenti: a Föld Ajándéka. Márkanevünk manufakturális eljárással készült magolajok, olajos magvakból készült natúr krémek és ecetkülönlegességek válogatott csoportját öleli fel, melyeket családi vállalkozásunk kis- és nagykereskedőként forgalmaz. A saját termesztésű tökmagtól a vadon termő gránátalmáig a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készült termékeink egészséges és finom ízeket hoznak el minden olyan háztartásba, ahol fontos az, hogy zamatokban és tápértékben egyaránt gazdag ételek kerüljenek az asztalra. 
 
Donum Terrae- Benne van, ami belőled hiányzik!

Double Bubble pezsgőbár

A buborékok száma egy palackban közelít a végtelenhez, ahogyan a minőségi pezsgők kedvelői is egyre többen vannak. 
 
Ez inspirálta arra a Double Bubble pezsgőbár ötletgazdáit, hogy a lehető legtöbb pezsgőt és champagne-t kínálják az exkluzív bárban, a Madách téren. Míg a műfajjal ismerkedőket értő kollégák indítják el a buborékok és a pezsgővilág megismerése felé – kezdve a hazai borvidékekkel vagy olasz proseccókkal, folytatva a spanyol cavákkal vagy épp limoux-i crémant-okkal –, addig a legigényesebb pezsgőrajongók nyugodtan dőlhetnek hátra. A kínálatot a tévedhetetlen stílusérzékéről ismert Taittinger champagne-ház tételei koronázzák meg és olyan pezsgőborok teszik teljessé, mint az ikonikus Roederer vagy Dom Pérignon. 
 
A csillár buborékokat idéző kristályai, a selyemtapéta mély arany színe, vagy a mutatós palackokat kiemelő fényes fekete felületek és fények – az élmény ott van a részletekben, épp mint egy igazán jó pezsgő kóstolásakor. Mindez a város szívében, a Gozsdu-udvar kapujában ideális találkozóhellyé teszi a bárt akár egy rövid napközbeni vagy munka utáni felfrissülésre, akár egy igazán pezsgő estéhez.