2HA Szőlőbirtok és Pincészet

2HA Szőlőbirtok és Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra, hogy képesek vagyunk a területeinket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni.

Weboldal

Á table

Á table

Más finomságok

Az á table francia pékség és cukrászda 2011 óta meghatározó résztvevője a magyar gasztro piacnak. Eredeti francia alapanyagokból és receptúrák szerint francia pék és francia cukrász vezetésével üzemel. Különleges francia pékárut, szendvicseket és cukrászdai termékeket kínál.

Weboldal

Anyukám mondta

Anyukám mondta

Éttermek

Encs

„Minden, ami az Anyukám Mondta névről eszedbe jut, sajnos vagy szerencsére, ránk igaz.
Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.
Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.
Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó ünkre végződő dolgot csinálunk.” – Dudás Szabolcs és Szilárd

Weboldal

Arany Kaviár

Arany Kaviár

Éttermek

Budapest

"Több mint húsz éve vagyunk jelen. A legjobb fine dining éttermek között tartanak minket számon. A robusztus cári pompát ötvözzük a modern elegancia könnyedségével. Jobbá tesszük az orosz konyhát. Hagyományos ételeket készítünk, korszerű eljárásokkal, ahogy mi gondoljuk.” – Molnár Attila és Nyíri Szása

Weboldal

Auguszt Cukrászda

Auguszt Cukrászda

Cukrászdák, édesség

Öt generáció, hagyomány, tudás, minőség.Az Auguszt cukrászda ma, Magyarország legrégebbi cukrászdinasztiája, amely 140 éve látja el a budapestieket finomabbnál finomabb süteményekkel!

Weboldal

Babel

Babel

Éttermek

Budapest

Kifinomult stílus, esztétikus környezet, vizuális élmény, regionalitás, a hazai értékek bemutatása, és izgalmas a’ la carte ételek a degusztációs menü mellett. 

Weboldal

Baricska Csárda

Baricska Csárda

Éttermek

Balatonfüred

A Baricska Csárda üzemeltetői nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, minthogy e vendéglátóhely a gasztronómia és a borkultúra egy olyan szentélye legyen, amely hirdeti a környékbeli borászatok és a magyar ételkészítés hagyományait.

Weboldal

Belaire Rosé

Belaire Rosé

Borok, sörök, röviditalok

Habzó rozé Franciaország déli vidékéről, grenache, cinsault és syrah szőlők házasításából, amelyek élénken zamatos, gyümölcsös karakterükkel igazi élvezetté teszik ezt az italt.

Weboldal

Bock Bisztró

Bock Bisztró

Éttermek

Budapest

A Bock Bisztró, mint a modern bisztrókultúra magyarországi megteremtője, immáron 10 éve a hazai vendéglátás egyik éllovasa, bizonyítja ezt számos hazai és nemzetközi elismerés. 2007 óta a Michelin Guide ajánlott étterme.

Bock Borászat

Bock Borászat

Borok, sörök, röviditalok

Családunk 1850 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borkészítéssel a Villányi borvidéken. A bor szeretete és elkészítésének fortélyai apáról fiúra szállnak immáron 9 generáció óta.

Weboldal

Borkonyha

Borkonyha

Éttermek

Budapest

„A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük el. A BORKONYHA név beszédes, alappilléreit a széles, rugalmas borkínálatban, a finom ételekben, és a személyes, kötetlen kiszolgálásban látjuk.” – Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán

Weboldal

Borkorzó

Borkorzó

Borok, sörök, röviditalok

"Ez a történet egy bor-fanatikus testvérpárról szól, akik nem voltak restek éveken át tanulni a kereskedelmet, a marketinget és a borászatot, ezer és ezer bort megkóstolni, hogy aztán újra összeálljanak egy közös nagy játékra, mint gyerekkorukban, megvalósítsák álmukat és megmutassák mindazt, amit jónak gondolnak, és amiben hisznek..."

Weboldal

Bortársaság

Bortársaság

Borok, sörök, röviditalok

Az 1993-ban alapított Bortársaság Magyarország egyik meghatározó borkereskedése, amely többek között tizennégy budapesti és vidéki borboltban, illetve online webshopjában, a www.bortarsasag.hu oldalon képviseli a minőségi hazai és külföldi borászatok tudatosan és folyamatosan válogatott borszelekcióját.

Weboldal

Boutiq Bar

Boutiq Bar

Más finomságok

A Boutiq'Bar Magyarország első gourmet koktél bárja, melyet 2012-ben a Drinks International magazin beválasztott a világ legjobb 50 bárja közé. Mindez nem véletlen, hiszen a Boutiq’ nevét a koktélozás szubkultúrájának világában mindenhol ismerik. Falai közt születnek a régió italtrendjei, csapattagjai pedig számos világverseny első helyét mondhatják magukénak.

Weboldal

Brunner Méhészet

Brunner Méhészet

Más finomságok

A Brunner méhészet a budai-pilisi régió karakteresen eltérő, változatos mikroklímáiból, „romlatlan” környezetekből gyűjti, és kíméletes technológiával állítja elő különleges terroár-mézeit és egyéb méhészeti termékeit.

Weboldal

Budai Vár Gasztro Negyed

Budai Vár Gasztro Negyed

Éttermek

Budapest

Hangulatos macskaköves teraszok, középkori műemlék épületek,szűk utcák, változatos konyhát kínáló éttermek, friss teraszok és egy vagány sörkert - mindez a belvárostól 10 percre, a Budai Vár északi részén, a Bécsi kapunál, a Budai Vár Gasztro Negyedben.

Weboldal

Cake Shop

Cake Shop

Cukrászdák, édesség

A Cake Shop-ban készülő finomságok mind-mind kézzel készített prémium desszertek, torták, piték és krémek. Mindennél fontosabb számunkra a mindenkori kínálat kialakításánál a mindig friss, lehető legjobb minőségű alapanyagok használata, mindennemű tartósítószer nélkül.

Weboldal

Chianti Étterem

Chianti Étterem

Éttermek

Veszprém

„Egy vacsoránál épp oly fontos a hely meghittsége, az előzékeny szerviz, mint a felszolgált ételek tálalása és kivételes zamata. Mi, a Chianti csapata hisszük, hogy klasszikus szakértelemmel, kitartó odaadással, kifogástalan alapanyagokkal és színvonalas konyhával, szórakoztató élménnyé nemesítjük az itt eltöltött időt.” – Ruprecht László

Weboldal

Costes

Costes

Éttermek

Budapest

Szeretnénk, ha ez a szó egyet jelentene Önnek a kompromisszummentes minőséggel, a mesteri ízekkel, a művészi megformálással, a részletekre való odafigyeléssel, az előzékeny kiszolgálással és a kellemes hangulattal. 

Weboldal

Delizia Gourmet & More

Delizia Gourmet & More

Más finomságok

Mindenből a legjobbat – és még annál is többet.
A Hegyvidék Központban található üzletünkbe olyan élelmiszereket válogattunk össze, melyek Európa legjobb biogazdaságaiból és nagy múltú manufaktúráiból származnak, ezáltal nemcsak kifogástalan minőségűek, de garantáltan mentesek minden káros és mesterséges anyagtól is.

Weboldal

Desszert.Neked

Desszert.Neked

Cukrászdák, édesség

Két cukrász egy műhely és végtelen szeretet. Izgalmas ízek, színek, textúrák, formák, kreativitás és szakértelem. Ez a Desszert.Neked.

Weboldal

DiVin Porcello sonkabár

DiVin Porcello sonkabár

Más finomságok

Egy hely azoknak, akik szeretik a mediterrán életérzést, a spanyol tapas bárokat, az olasz aperitivokat és a legfinomabb hazai gourmet termékeket.

Weboldal

DiVino Borbár

DiVino Borbár

Borok, sörök, röviditalok

A fiatal borászgeneráció legjobbjait bemutató borbár, amely ma már nemcsak Budapesten, de Debrecenben és Győrben is oltja a szórakozni vágyó és borszerető közönség szomját. Ha feltörekvő borászokkal vagy híres borászfamíliák második generációjával szeretne randevúzni, akkor itt a helye.

Weboldal

Dolcissima

Dolcissima

Cukrászdák, édesség

Klasszikus, hagyományos desszertek, sütemények, amik eddig a legjobban hiányoztak Olaszországból, és azok modern, újra gondolt változatai. Ropogós, krémes, omlós, puha, lágy textúrák játékai, a legfinomabb ízekkel: pisztácia, kávé, ricotta, csokoládé, mogyoró, édes gyümölcsök, citrusok.

Donum Terrae

Donum Terrae

Más finomságok

Donum Terrae. Azt jelenti: a Föld Ajándéka. Márkanevünk manufakturális eljárással készült magolajok, olajos magvakból készült natúr krémek és ecetkülönlegességek válogatott csoportját öleli fel. A saját termesztésű tökmagtól a vadon termő gránátalmáig a legkiválóbb minőségű alapanyagokból készült termékeink egészséges és finom ízeket hoznak el minden olyan háztartásba, ahol fontos az, hogy zamatokban és tápértékben egyaránt gazdag ételek kerüljenek az asztalra. 

Weboldal

Double Bubble

Double Bubble

Más finomságok

A buborékok száma egy palackban közelít a végtelenhez, ahogyan a minőségi pezsgők kedvelői is egyre többen vannak. 
Ez inspirálta arra a Double Bubble pezsgőbár ötletgazdáit, hogy a lehető legtöbb pezsgőt és champagne-t kínálják az exkluzív bárban, a Madách téren. 

Weboldal

Egy füst alatt

Egy füst alatt

Más finomságok

Émile

Émile

Éttermek

Budapest

Émile – Buda új kulináris központja. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik meg Budán, ahol az 1930-ban épült villaépületben olyan gasztronómiai élményt élhetnek át a vendégek, ami Magyarországon még kevésbé ismert.  Émile villájában egyszerre van jelen egy cukrászat cukrászdával és kávéházzal, egy bár és egy étterem. Az étterem stílusa sajátos. Nem fine dining, nem bisztrókonyha, csak könnyedén élvezni kell az ízeket és az egyedi kiszolgálást.
Erhardt Étterem

Erhardt Étterem

Éttermek

Sopron

Hagyományosan elkészített magyar fogásaink, valamint a nemzetközi trendek világát követő ízeink kifogástalan alapanyagokból készülnek. Fontos számunkra törzsvendégeink véleménye, állandó étlapunk kínálata az ő ízlésükhöz igazodik, kiegészülve konyhafőnökünk folyamatosan frissülő szezonális ajánlásával.

Weboldal

ÉS Bisztó

ÉS Bisztó

Éttermek

Budapest

Az ÉS egy laza magyar vendéglő és pecsenyesütöde, ahol a hagyományos éttermi formai megkötésektől mentesen is jól érezheted magad sörözés, borozás, beszélgetés közben falatozgatva. A klasszikus magyar fogások mellett izgalmas falatozós ételeket alkottunk, emellett húsokat, halakat grillezünk. A már ismert monarchiabeli ételek, különleges grillek ÉS falatok mellett izgalmas bor- ÉS kézműves sörválaszték vár. 

Weboldal

Etyeki Kúria

Etyeki Kúria

Borok, sörök, röviditalok

Az Etyeki Kúria Borászat 1996–ban alakult az etyeki Öreghegyen 2 hektár szőlőterülettel. Azóta a borvidék egyik vezető borászata lett, mára 27 hektárra növekedett a birtok mérete. A pince a növekedés mellett is megőrizte borai minőségét, a legnagyobb sikereit ez idáig Sauvignon Blanc és Pinot Noir boraival érte el.

Weboldal

Funky Pho

Funky Pho

Más finomságok

Mikor totál outsiderként vietnami étterem nyitásáról meséltünk barátainknak, mindenki felhördült. Csak miután megnyitottunk, kezdték kapizsgálni, hogy miről is beszéltünk évekig. A szavak tehát nehezen írják le, hogy milyen is a Funky Pho, de azért megpróbáljuk: laza, barátságos, profi, jó design, jó zenék, jó kaják, jó emberek, pozitív energiák.

Weboldal

Fűszerész

Fűszerész

Más finomságok

A Fűszerész adalékanyag és tartósítószer mentes fűszerek és fűszerkeverékek kereskedője. Magyar tulajdonú családi vállalkozás vagyunk, melyet a tulajdonosok és a munkatársak közös szenvedélye hajt előre. Arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségben minél szélesebb választékot tudjunk kínálni vevőinknek.

Weboldal

Gerbeaud Kávéház

Gerbeaud Kávéház

Cukrászdák, édesség

A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében, mely 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Jelmondatunk a tradíció és innováció találkozása. Célunk, hogy egyedi, esztétikus, hazánkban ritkaságnak számító süteményeket is kínáljunk vendégeinknek a tradicionális magyar termékek mellett.

Weboldal

Gusteau Kulináris Élményműhely

Gusteau Kulináris Élményműhely

Éttermek

Mád

Kapni jó…adni viszont maga a boldogság…
Kulináris Élményműhelyünkben egy olyan alkotócsapat gyűlt össze, aki számára az örömszerzés művészet. Célunk pedig, hogy borvacsoráinkkal, dűlőtúráinkkal, bortúráinkkal, valamint egyéb rendezvényeinkkel átadjuk Önnek a felejthetetlen „Gusteau érzést”...

Weboldal

Harrer Chocolat

Harrer Chocolat

Cukrászdák, édesség

A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda több évtizedes múltra tekint vissza; igazi családi vállalkozás, ahol a minőségi édességkészítés iránti elhivatottság már szinte a génekkel öröklődik. Termékeink tradicionális családi receptjeink alapján készülnek. A jó édesség illetve a finom csokoládé iránti rajongásunk végtelen; ebből a szeretetből szeretnénk egy kicsit vendégeiknek, vásárlóinknak is eljuttatni, elrejtve minden egyes szelet tortában, pralinéban vagy csokoládéban.

Weboldal

Haxen Király Étterem

Haxen Király Étterem

Más finomságok

1994-óta üzemeltetjük ezt a 120 éves éttermet, mely nyitásakor a bajor stílust követte hamísítatlan májgombóccal és faszénen grillezett csülökkel. 
 
Az utóbbi években nyitottunk a polgári konyha irányába. A kiindulópont a lehető legjobb minőségű egyedi alapanyag. A csak nekünk nevelt kapirgálós csirke, a házi készítésű csigatészta és csusza mellett a családi gazdaságban készült tejtermékeken túl minden alapanyagot kis gazdaságokból szerzünk be.

Weboldal

Heimann Családi Birtok

Heimann Családi Birtok

Borok, sörök, röviditalok

Szekszárdi családi borászat jól iható, egyéniséget hordozó borokkal. A könnyedebb fehér, rozé és siller boraik mellett jellemzően jól strukturált, fűszeres, komplex vörösborokat készítenek. Előnyben a házasítások, mert filozófiájuk szerint ezek jobban kifejezik a borvidék és a pince karakterét, és teljesebb élményt nyújtanak.

Weboldal

Holdvölgy Pincészet

Holdvölgy Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

A HOLDVÖLGY 25 hektáros birtokának minden parcellája történelmileg klasszifikált mádi dűlőkben fekszik. A minőség kulcsa minden egyes parcella alapos ismerete, a kompromisszumok nélküli szőlőtermesztés és szüret, illetve az ennek megfelelő borkészítés.

Weboldal

IKON

IKON

Éttermek

Debrecen

Itt az IKON-ban mindenki megértette és vallja, hogy a kiváló alapanyagnál nincs fontosabb, ha csúcsgasztronómiára adja a fejét az ember fia. Mert tudatosan, vagy tudat alatt mindenki, aki hozzánk valaha betért, megért ebből valamit. Megérzi, hogy a szakmai tudás és a modern technológia szép szavak ugyan, de ha az alapok sántítanak, mit sem érnek. Ezt képviseljük mi alázatosan, mert ha egyszer erre az ösvényre tévedtünk, már nincs visszaút. Soha többé. Szeressünk főzni, szeressünk enni bátran! – Pataky Péter

Weboldal

IKON street

IKON street

Más finomságok

Lehet egy gyorséttermi fogás nemcsak jóízű, de jó minőségű is? Szerintünk igen! Ha az alapanyagok a legjobb helyi termelőktől érkeznek, a fűszerek igaziak. Ez az IKON stílus, ami az utcákat járó DEBRECENIZŐBEN is érvényes. Szeretjük a street food-ot, mert a minőségi gasztronómia nem csak Michelin csillagokban mérhető. Alulról kell építkezni, autentikus és szigorúan friss utcai ételeket is tudni kell jól készíteni úgy, hogy mindez legyen regionális, szezonális és megfizethető.

Weboldal

Jankovich Kúria

Jankovich Kúria

Éttermek

Rácalmás

Autentikus keleti termek, hamisítatlan koreai hangulat, európai és koreai ételkülönlegességek.

Weboldal

Jókai Bisztró

Jókai Bisztró

Éttermek

Pécs

A magas szintű gasztronómia gyors, változatos, kötöttségek nélküli és legfőképpen egy szélesebb kör számára is elérhető és érthető válfaja, ahol a borok és ételek együtt vagy külön egyaránt a középpontba kerülhetnek.

Weboldal

Kazinczy - The Wine Shop

Kazinczy - The Wine Shop

Borok, sörök, röviditalok

A Kazinczy Boraukció és Kereskedőházat 2013-ban hozták létre azzal a céllal, hogy évente két alkalommal tartsanak borárverést magyar és külföldi borritkaságokkal. A kereskedelmi tevékenységüket kis pincészetek felkarolásával és kereskedelmi forgalomban már nem kapható kiváló borok értékesítésével teszik színesebbé.

Weboldal

Kertész Családi Pincészet

Kertész Családi Pincészet 12

Borok, sörök, röviditalok

A Kertész Családi Pincészet egy igazi „szerelemgyerek”. Szülei egy sikeres székesfehérvári üzletember, Kertész Zoltán és felesége, Ágnes, akik jelenleg szürkebarát, zöldveltelini, zenit, chardonnay, sauvignon blanc és pinot noir fajtákkal foglalkoznak, amelyek legfrissebb évjáratait a Gourmet közönsége is kóstolhatja.

Weboldal

KIOSK

KIOSK

Éttermek

Budapest

A KIOSK Budapest nagyvárosi találkozóhelye ahol minden napszakban más hangulat fogad! Legyen szó akár üzleti ebédről vagy baráti vacsoráról, itt mindig megtalálod, amit keresel.

Weboldal

kiSSBende

kiSSBende

Budapest., V. Zoltán u. 9.

Két fiatal nő. Egy kisbisztró.
Úgy gondolták, csinálnának valami őszintét, izgalmasat, különlegeset. Valami mást. Amiben minden benne van, ami az életben szerintük fontos. Az evés, a barátok, a család, a zene, az irodalom, a szabadság, az önfeledt nevetés, a tűz melege, az elegancia, az idő múlása, a kortárs művészet dinamizmusa… Így elindultak pár éve, hogy körbejárják az országot.
A nevük metszéspontja a sajt, sonka, bor.

Weboldal

KNRDY American Steakhouse & Bar

KNRDY American Steakhouse & Bar

Éttermek

Budapest

KNRDY, mint Konrády Zoltán, tulajdonos: hedonista világpolgár, aki rajong a minőségért, a mennyei ízekért – és természetesen A STEAKÉRT. A KNRDY hamar a gourmet-k és húsevők Mekkájává vált megalkuvást nem ismerő kínálatával: USDA Prime Black Angus, Wagyu, Omaha steakek, languszta, ír bárány, Szent Jakab kagyló – hogy csak a leghíresebbeket említsük.

Weboldal

Kreinbacher Birtok

Kreinbacher Birtok

Borok, sörök, röviditalok

Hazánk egyik legkisebb borvidékének egyik legnagyobb pincészete. A Kreinbacher Birtok 2002 óta formálja a Somló stílusát és arculatát, sokszor annak határait próbálgatva a klasszikusokon túl olyan sikeres tételekkel rukkoltak elő, mint a borkedvelők körében elismert Syrah boruk vagy a tavaly berobbant pezsgőszortimentjük, amely tagadhatatlanul új fejezetet nyitott a hazai pezsgőkultúrában.

Weboldal

Lamareda

Lamareda

Éttermek

Győr

Konyhánkat jól felismerhető, kialakult íz világ jellemzi. A mai trend mellett törekszünk a hagyományos és már klasszikussá vált fogások megtartásra is. Fontosnak tartjuk, hogy szezonális  ajánlataink visszatükrözzék a különböző évszakokhoz hagyományosan kötődő zöldségek, gyümölcsök  ízeit.

Weboldal

Larus étterem

Larus étterem

Éttermek

Budapest

“Nyitottan az ízekre, nyitottan a világra.” 
A Larus és Várvizi Péter Chef étlapján, mindenki számára megérthető ízek, ismert és felfedezésre váró ételek találhatók, követve a természet időbeosztását.

Weboldal

Le Gourmet de Bordeaux

Le Gourmet de Bordeaux

Más finomságok

A Le Gourmet de Bordeaux célja megismertetni a magyarokkal a Dél-Nyugat Franciaországból származó gourmet ételeket, valamint a híres francia konyha jelképeit. Kínálat: francia pástétomok, szárazkolbászok, sonkák, zöldségkrémek, grand cru borok, IGP hizlalt kacsamáj, csigakrémek, ecetek, ecet krémek, borzselék arany és ezüst pelyhekkel, üstben főzött lekvárok, kézműves csokoládék és pralinék.

Weboldal

Légli Szőlőbirtok

Légli Szőlőbirtok

Borok, sörök, röviditalok

A Légli Szőlőbirtokot 1989-ben Légli Ottó alapította 0,5 ha alapterületű szülői örökségre alapozva. A családi birtok mára 33 ha szőlőültetvénnyel rendelkezik, amely a Balatonboglári Borvidéken a Somogyi dombság Balaton közeli lankáin található. Légliék célja, hogy boraik a természetes értékek, mint gyümölcszamatok, savak, üdeség és a tudatos, felelős emberi munka mind teljesebb harmóniájának kifejezői legyenek.

Weboldal

Magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde

Magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde

Borok, sörök, röviditalok

A magyarheretlendi Osterbräu rendszerű sörfőzde, már több mint 20 éve (1994 óta) készíti söreit, a német tisztasági törvény (Reinheitsgebot) előírásait figyelembe véve.

Weboldal

Mandula Étterem

Mandula Étterem

Éttermek

Villány

Célunk a borvidéken fellelhető kiváló magyar alapanyagokra épülő kreatív konyhával kényeztetni a bor és a gasztronómia lelkes rajongóit. Szeretnénk a villányi borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani Vendégeinknek.

Weboldal

Mangalica és Társai

Mangalica és Társai

Más finomságok

A Mangalica és Társai mangalica termékek forgalmazásával foglalkozik, de tevékenységeink közé tartozik éttermek ellátása friss mangalica tőkehússal. Kínálatunk között szerepel a mangalica grill hot-dog kolbásszal és sült hagymával és a legnagyobb kedvenc az óriás mangalica húspogácsából készült "kétkezes hamburgerünk”, melyet kézzel készült lepényben kínálunk.

Weboldal

MEZZO

MEZZO

Éttermek

Budapest

Receptjeink és alapanyagaink a világ sok országából érkeznek, étlapunkat folyamatosan alakítjuk, és a hagyományos „nagymama” ízei mellett az európai gasztronómiai újdonságokat is bemutatjuk. Harmóniára törekszünk. Az étkezés, a környezet és a zene harmóniájára.

Weboldal

Natura Hill

Natura Hill

Éttermek

Zebegény

Alapanyagaink nagy része helyben készült, vagy közeli termelőktől származik. Fontosnak tartjuk, hogy a megfelelően nagy területen kapirgáló tanyasi csirke tojása kerüljön a saját magunk által gyúrt levestésztába. Amit nem tudunk helyben megvásárolni, ott törekszünk a bio és fairtrade hozzávalók használatára.

nU Bisztró

nU Bisztró

Éttermek

Budapest

Magyar és nemzetközi, régimódi és modern, kelet és nyugat, hagyomány és evolúció, újdonságok, klasszikusok, újraértelmezett, kísérleti, regionális, szezonális. Van élet a gyorséttermeken túl is. Elérhető áron szeretnénk megismertetni és megszerettetni a gasztrokultúrát, az étkezésben rejlő izgalmakat és élményeket.

Weboldal

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

A 996-ban Pannónia Szent Hegyén letelepedett bencés szerzetesek monostoruk felépítésével egy időben újjáélesztették a vidék rómaiak által létrehozott szőlő- és borkultúráját. A II. világháborút követő államosítások után 50 évvel a Pannonhalmi Főapátság és az MKB Bank új szőlőültetvény és pinceépület kialakításával ismét életre keltette ezt a hagyományt.

Weboldal

Pasta & Sugo

Pasta & Sugo

Más finomságok

Pataki Cukrászda

Pataki Cukrászda

Cukrászdák, édesség

Anno 1973.

Weboldal

Pomo D'oro

Pomo D'oro

Éttermek

Budapest

„A zseniális ötlet, hogy a paradicsomot hozzáadják a tésztához és a pizzához, nemcsak a nápolyiak több generációját tette boldoggá, hanem mindenkit, aki szereti és értékeli az olasz konyhát."

Weboldal

Ráspi Étterem

Ráspi Étterem

Éttermek

Fertőrákos

„Munkánk szellemisége és alapvető célkitűzései: ALKOTNI, ELKÁPRÁZTATNI!” – Ráspi

Weboldal

Rókusfalvy Birtok

Rókusfalvy Birtok

Borok, sörök, röviditalok

A Rókusfalvy Birtok, a Fogadótól 10 perces sétatávolságra, Etyek egyik legcsodálatosabb panorámáját nyújtó részen, az újhegyi pincesoron található. A borászathoz 7,5 ha szőlőterület valamint présházak tartoznak, melyek tökéletes helyszínei lehetnek egy kellemes baráti vagy családias jellegű üzleti találkozónak, borkóstolónak.

Weboldal

Rókusfalvy Fogadó

Rókusfalvy Fogadó

Éttermek

Etyek

Rókusfalvy Pál 2002 októberében nyitotta a vidéki hangulatú vendéglőt, ahol jó borok, friss, kiváló alapanyagok és kitűnő csapat várja a vendégeket.

Weboldal

Rosenstein Vendéglő

Rosenstein Vendéglő

Éttermek

Budapest

„Két dolgot vallok, ha úgy tetszik, családfőként és vendéglátósként ezek az én iránytűim és útravalóim. Az egyik, hogy a sorsunk leginkább a tetteinkben mutatkozik meg. A másik pedig, hogy az étterem nemcsak lakomahely, hanem a lélek és a szellem feltöltődési helye is egyben.” – Rosenstein Tibor

Weboldal

Royal Tokaji

Royal Tokaji

Borok, sörök, röviditalok

A Royal Tokaji Borászat borainak alapanyagát Mád legjobb szőlőterületei biztosítják 108 hektáron, a borászat választékának gerincét a száraz furmint és a sárgamuskotály, valamint a dűlőszelektált furmintok adják. Az édes borok közül a kései szüretelésű cuvée, illetve az 5 és 6 puttonyos aszúborokon kívül kiemelkedő évjárat esetén dűlőszelektált 6 puttonyos különleges aszú tétel is készül 5 különböző dűlőből.

Weboldal

Salon Étterem

Salon Étterem

Éttermek

Budapest

Az ételek esszenciája az íz. Éttermünkben a hagyományos magyar konyhát újítjuk meg oly módon, hogy az ételek legfontosabb tulajdonságát az ízét megtartva, textúráját, tálalását, formáját és színét átalakítva hozzuk létre a kreatív művészi egységet.

Weboldal

Sarki Fűszeres

Sarki Fűszeres

Más finomságok

„ …békebeli hangulatot idéző kis üzlet, főleg egy szűk mikroközösség helyi igényeinek kielégítését célozza meg. Választékában a napi bevásárláshoz szükséges alapvető élelmiszerek (pékáruk, tejtermékek, húsáruk) mellett fűszerek, édességek, olajok és egyéb a konyhában nélkülözhetetlen kiegészítők találhatóak. A jól működő fűszeres nem csupán egy vegyeskereskedés, hanem a környezetében élők, a törzsvásárlók mindennapjainak fontos találkozóhelye, ahol beszélgethetnek, információt cserélhetnek és tudomást szerezhetnek a lakókörnyezetüket és életüket érintő változásokról…” – NemesvölgyiAttila és Szivós Márton

Weboldal

Sauska Pincsészet

Sauska Pincsészet

Borok, sörök, röviditalok

Tokajban a több száz éve épült és többször átépített egykori Tokaji Polgári Kaszinó ad helyet a Pincészetnek, mely építészetileg kibővítve lett alkalmas a szőlő feldolgozására.  A villányi Sauska a legfrissebb borászatok közé tartozik, amely 2006-os évjáratával debütált a piacon, mára pedig az egyik legnépszerűbb bormárkává vált Magyarországon.

Weboldal

Stelázsi

Stelázsi

Más finomságok

Nagyszüleink és dédszüleink korát idéző, magyar ízvilágú, hagyományos eljárással készült finomságokat kóstolhatnak az érdeklődők, kizárólag magyar termelők, családi vállalkozások házi tejtermékeit, hentesáruit, adalékanyagoktól mentes manufakturális élelmiszereit kínáljuk a vásárlóknak.

Weboldal

Szent András Sörfőzde

Szent András Sörfőzde

Borok, sörök, röviditalok

A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse. A főzde meglehetősen erős és karakteresen komlós, illetve gyümölcsös söreinek utánozhatatlansága a hamisítatlan, lágy Szent András ízvilágban és a békésszentandrási víz meghatározó jellegében rejlik. A főzde széles sörkínálatában a valódi gyümölccsel készült söröktől kezdve az erőteljes, közel 10 százalékos fekete sörökig minden megtalálható.

Weboldal

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet

Borok, sörök, röviditalok

Számukra Mád a világ közepe, és hisznek abban, hogy a mádi dűlők a világ legjobb termőterületei közé tartoznak. Feladatuknak tekintik, hogy a természet adta kivételes lehetőségeket kihasználva évről évre a termőterület adottságainak megfelelő borokat mutassanak fel.

Weboldal

TERMINAL Restaurant & Bar

TERMINAL Restaurant & Bar

Éttermek

Budapest

A TERMINAL egy különleges hangulatú étterem és bár a nyüzsgő belváros szívében, az egykori buszpályaudvar helyén, a Design Terminállal egy épületben, ahol kortárs magyar és fúziós konyhával várja a gasztrokalandorokat. Utazás ízek, történetek, trend-hangulatok között, Varga Roland és Hadzsala Krisztián chefek kalauzolásával. 

Weboldal

Terra Hungarica - Spontán Borbár

Terra Hungarica - Spontán Borbár

Borok, sörök, röviditalok

Weboldal

Tokaj Kereskedőház

Tokaj Kereskedőház

Borok, sörök, röviditalok

A Tokaj Kereskedőház az 500 éves, 2002-ben Világörökségi címmel elismert Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék legnagyobb pincészete, egyben Magyarország egyetlen állami tulajdonban lévő borászata, amely méretéből és súlyából fakadó felelősségét egyre komolyabban veszi. 

Weboldal

Törley Pezsgőpincészet

Törley Pezsgőpincészet

Borok, sörök, röviditalok

A Törley Pezsgőpincészet Kft. - követve Törley József által 1882-ben kijelölt utat - a magyarországi italpiac egyik meghatározó szereplője és számos nemzetközi márka itthoni forgalmazója. A Törley pezsgő immár 132 éve a hagyomány és a minőség jegyében készül, hírneve töretlen, a cél pedig még mindig ugyanaz: megőrizni és népszerűsíteni a pezsgőzés elegáns és különleges hagyományát olyannak, amilyennek az alapító megálmodta.

Weboldal

Tukacs Roland Pékmester

Tukacs Roland Pékmester

Más finomságok

A vendégek szeme láttára készítünk a lisztből kovászt, majd a többi alapanyag hozzáadásával, kézi dagasztással fateknőben tésztát. A tésztakészítés és tésztafeldolgozás minden mozzanata végigkövethető. Fatüzeléses kemencénkben a kézzel sodrott vajas kiflik, ciabatták, kenyérlángosok, pogácsák és más finomságok készülnek.

Veritas Borkereskedés / In Vino Veritas

Veritas Borkereskedés / In Vino Veritas

Borok, sörök, röviditalok

A Veritas 1995 óta szolgálja a magyar borkultúra fejlődését, és a mai napig meghatározó szereplője a hazai borpiacnak. A Gourmet Fesztiválon széles kínálatának legjobbjait mutatja be az arra kíváncsi és nyitott közönségnek. 

Weboldal

Viator Apátsági Étterem és Borbár

Viator Apátsági Étterem és Borbár

Éttermek

Pannonhalma

A VIATOR a pannonhalmi bencés szerzetesközösség gasztronómiai jelképe: egyszerre tradicionális és modern, olyan, amely érdemes a vendégek bizalmára.

Weboldal

Villa Medici Étterem

Villa Medici Étterem

Éttermek

Veszprém

Séfünk, Amrein Csaba egyike a legtehetségesebb ifjú, magyar gasztronómiai szakembereknek. Ars poetica-ja: a magyar konyhaművészet tradícióinak továbbvitele és ötvözése a meghatározó nemzetközi gasztronómiai trendekkel.

Weboldal

Vörös Homár

Vörös Homár

Más finomságok

A Vörös Homár Halkereskedés és Gasztrobár 2012 ősszel nyitott meg a Hegyvidék Bevásárlóközpontban. Pultjainkban friss, prémium minőségű tengeri és édesvízi halakat, rákokat, kagylókat, valamint helyben készült hidegkonyhai finomságokat kínálunk vevőinknek. Konyhánk választékában a napi ajánlatok mellett állandóan elérhetőek a különböző hallevesek, hal- és ráknyársak, gourmet fish&chips, egészben sült tengeri és hazai tavi halak.

Weboldal

Walter Vendéglő

Walter Vendéglő

Éttermek

Perbál

„Lehet Magyarországon hazai alapanyagokra, a történelmi magyar konyha receptjeire építeni, és a „hagyományossá vált” magyar konyha igenis megreformálható...”

Weboldal

WineAge

WineAge

Borok, sörök, röviditalok

A WineAge a kiemelkedő minőségű magyar borok mellett felkutatja, és Magyarországra hozza azokat az új- és óvilági borászatokat, amelyek nemzetközi szinten is ismertek és elismertek, hiszen manapság már a kiváló ár-érték arányú külföldi borok sem hiányozhatnak az igényes hazai borfogyasztó közönség polcairól!

Weboldal

Zangio Csokoládé

Zangio Csokoládé

Cukrászdák, édesség

A Zangio Családi Csokoládéműhely alapítói élvezetet és örömet szeretnének szerezni mindazoknak, akik nyitottak a minőségi gasztronómiára.Különleges bonbonjaik mellett készítenek forró csokoládét, csokiropit és táblás csokoládékat. 

Weboldal

Zazzi

Zazzi

Cukrászdák, édesség

ZONA

ZONA

Éttermek

Budapest

„A ZONA mindent tud, amit egy 21. századi, kortárs haute cuisine, trendekre érzékeny, kozmopolita étteremnek tudnia kell." – Dining Guide

Weboldal