Éttermek

Alabárdos Étterem

A nagy múltra visszatekintő Alabárdos Étterem 2014-ben ünnepli megnyitásának 50. évfordulóját. Ebből az alkalomból elérkezettnek láttuk az időt, hogy ne csak a folyamatosan megújuló konyhaművészetünk, hanem az étterem belső kialakítása is a modern kor elvárásainak minden részletében megfelelővé váljon. Az étterem teljes körű felújítását követően, a 700 éves gótikus épület valamennyi értékét megőrizve, ezekhez illeszkedő új bútorokkal, izgalmas belső designnal, és változatlanul kiváló konyhával várjuk újra vendégeinket. Kizárólag hazai nyersanyagot felhasználó és a múlt századi polgári konyha receptjei alapján készített ételeinkkel az étterem más dimenzióba helyezte az új magyar konyhát.

Anyukám mondta

"Mindketten Olaszba' dolgoztunk, mint főpincér és mint séf, és mint akik szeretnek ott. Az idők teltek, és arra gondoltunk egy kis két és fél éves New York-i kitérő után, hogy vár a haza, és jöttünk haza. Először sarok-bárt csináltunk, aztán sarok-pizzériát, aztán meg anyukám mondta éttermet."
 
A kemencés ügyek alap témák, mint egy jazz nótában az alaptéma, lehet rá jókat improvizálni, zöldséggel, hússal, hallal stb.
Az ételek karaktere anyukám mondtás, anyukám mondta, hogy így kell csinálni, a húslevesbe a betétet, anyukám pedig olyan, mint a kiskegyed, vagy mint az öreg Küsmödi unokája a kis bice-bóca, sohasem téved. A kenyér annyira házi, mint a csigának a saját háza, este gyúrjuk, reggel sütjük, délben frissen tálaljuk. A dessszertek szintén háziasak, háziasan magyarok és háziasan olaszok. Anyukám mondta. Mamma ha detto fra l'altro.

Arany Kaviár Étterem

Az Arany Kaviár Étteremben arra törekszünk, hogy vendégeink – a kifogástalan ételek mellett – minden alkalommal igazi élményszerű vendéglátásban részesüljenek. Hisszük, hogy a titok a részletekben rejlik, legyen szó akár az étterem légköréről, szervizéről, vagy ételeiről. Ezért igyekszünk folyamatosan az apró finomságokon csiszolni, változtatni. 
 
Ennek megvalósítása érdekében ragaszkodunk a vendég centrikus, elkötelezett szakemberek alkalmazásához, akik szakmájukat igazi szenvedéllyel űzik.
Azt szeretnénk, hogy a vacsora ne csak az esti program része legyen, hanem a vacsora legyen maga a program.
 
Aki szeretne egy csendes, meghitt környezetben kikapcsolódni, elmerülni a kulináris élvezetekben, vagy megajándékozná magát és szeretteit egy maradandó élménnyel, látogasson el hozzánk az Arany Kaviár Étterembe!

Aranyszarvas

Az Aranyszarvas vendéglő hitvallása ötvözni a hazai és a nemzetközi gasztronómia legkifinomultabb technológiáit, teret adva a folyamatos fejlődésnek. A tökéletes csapatmunka eredményeként nincsenek felesleges formalitások, ahogy azt mottójuk is hangsúlyozza: nálunk nincs kompromisszum. Minőségi hazai alapanyagokból a modern konyhatechnológiát alkalmazva tökéleteset alkotunk vendégeinknek.

Babel

Kifinomult stílus, esztétikus környezet, vizuális élmény, regionalitás, hazai értékeink bemutatása, izgalmas a’ la carte ételek a degusztációs menü mellett. Lőrincz György – a fiatal, ambiciózus séf – és csapata elsőként a Gourmet Fesztivál vendégeinek mutat egy kis ízelítőt az újra megnyílt Babel remekei közül.

Baltazár

A Baltazár egy intézmény, egy gasztronómiai lubickálóközpont a maga barátságos, befogadható és nem kihívó módján. Egy gasztronómiai élményközpont, egy kis ékszerdoboz smart luxury boutique hotellel kiegészülve.
 
Litauszki Zsolt vezette konyha, őszinte és hiteles alapanyagokkal, melyek a kézzel készített Josper faszén grillben készülnek. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok és nagyszerű vegetáriánus választék. Egyszerű, de kreatív ételek, szívvel lélekkel.
 
A Baltazár több mint 300 tételes borlapja a Kárpát-medence legizgalmasabb autentikus borait kínálja, itallapja pedig a világ legextrább ginjeit.

Baricska Csárda

A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől, és a Tagore sétánytól kb. 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A Vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra.
 
Az 1811-ben kialakított Csárda 2013. nyár eleji megnyitásától kezdve már nem csak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz.
 
Az újra nyíló Baricska Csárda üzemeltetői - akik a kitűnő veszprémi Chianti Étterem irányításával már bizonyítottak - azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét.
 
Az étterem Balatonfüred központi helyén, a 71-es főúttól északra helyezkedik el (a SHELL benzinkút bejáratánál található bekötőúton lehet megközelíteni). Gyönyörű panoráma nyílik az ősszőlőkre, s a Balatonra, a Tihanyi félszigetre.

Bock Bisztró

A Modern Magyar Konyha mozgalom úttörője Bíró Lajost, aki a Bock Bisztróval, egy klubszerű borbárral és egy bravúros étlappal - amin klasszikus magyar és külföldi ízek egyaránt helyet kaptak - megalapoztak egy kisebb hazai gasztronómiai rendszerváltást, a mivel a nemzetközi éttermi palettára is felkerülhet Magyarország. Ma már Bock Bisztró brandről is beszélhetünk, hiszen 2013-ban megnyitott a budai Bock Bisztró, a napokban pedig hazai franchise éttermük is megkezdte működését: a Bock Bisztró Balaton.

Borkonyha

A BORKONYHA nyitása több mint egy évtizedes álom volt. Bár szakmai utunk a Mágnáskert után kettévált a Bortársaság és a Bock Bisztró irányába, baráti és családi kötődésünk révén nem volt kérdés, ha lehetőségünk lesz, közösen nyitunk éttermet.  
 
Működésében egy francia bisztró és egy mai magyar kortárs családi étterem ötvözeteként képzeljük.
 
A Borkonyha 2014. március 12-én Michelin-csillagot kapott.

Buddha-Bar

A világszerte ismert, franchise rendszerben működő Buddha-Bar étterem Párizs, Dubai és Monte Carlo után a Buddha-Bar Hotellel együtt két éve nyílt meg Budapesten. A hazai közönség és az idelátogató külföldiek körében e gyaránt népszerű Buddha-Bar étterem, és a felette található lounge & bár a Váci utca felől közelíthető meg. A hatalmas Buddha szobor, az ázsiai-csendes óceáni partvidék konyhájának (kínai, thai, indiai, japán, kaliforniai) fúziója, valamint az egyedi Buddha-Bar sushi kínálat szimbolizálja a hely szellemiségét. A Buddha-Bar Lounge pedig minden érzékre ható környezete, vörösen világító üvegfelületei, saját rezidens DJ-i által kevert egyedi zenei világa, és egyedülálló koktélkínálata miatt kihagyhatatlan.

Château Visz

Gourmet Rezidencia a Balatonnál
 
Balatonlellétől kilenc kilométerre, Visz községgel határos erdőben áll Jankovich gróf felújított vadászkastélya. Érintetlen természet, elegáns környezet és a legmagasabb szintű vendéglátás gondoskodik a testi-lelki megújulásról.
 
A tizenhárom főúri lakosztályt és egyedi kialakítású szobát a magyar festészet remekművei díszítik. A kastélyt körülvevő negyvenöt hektáros angolkert Magyarország egyik legjobb vadászterületén fekszik. Az aktív pihenésre vágyók a balatonlellei yachtkikötőben bonthatnak vitorlát, vagy lovastúrán kapcsolódhatnak ki. 

Chianti Étterem

Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”- mondta Jókai Mór, és a szavai az elmúlt 5 év kitartó és következetes munkájának fényében munkatársaink, barátaink és vendégeink számára is ugyanazt jelentik: a Chianti Étterem a gasztronómia iránt fogékony, kísérletező kedvű étteremlátogatók közkedvelt célpontja lett. A főképpen hazai alapanyagokból dolgozó, modern konyha a szakértő, barátsá gos személyzettel kiegészülve maradandó élményt varázsol egy hétköznapinak gondolt vacsorából is! A Bakony és a Balaton-felvidék találkozási pontjában fekvő Veszprém csodálatos gasztrokirándulási célpont. Jöjjön el és élvezze vendégszeretetünket!

Costes Étterem

Az elmúlt években beindult hazai gasztronómiai fejlődés fordulópontja érkezett el 2010-ben, amikor a Ráday utcában található Costes étterem a Michelin kalauz elismerése nyomán Budapestet ténylegesen felrajzolta a világ kulináris térképére. Az étterem a számos hazai és nemzetközi elismerést egyetlen célkitűzés velejárójának tartja: a vendégek elvárásainak a túlszárnyalása. Ebbe az étterembe nem naponta kell járni, de legalább egyszer mindenképp érdemes kipróbálni – legyen ez az alkalom egy születésnap, egy évforduló, vagy egy fontos üzleti ebéd. A műalkotásnak is beillő ételeket gondosan válogatott borok egészítik ki, hogy az élmény valóban feledhetetlenné váljon.
 
Ezekből az ételekből ad ízelítőt a Gourmet fesztiválon a Costes.

Erhardt Étterem

Az Erhardt Étterem és Panzió Sopron régi gazda-negyedében, a Balfi utcában található. Éttermünk borospincékkel, kilenc szobás panzióval, és zárt parkolóval is rendelkezik. Nyáron zárt, belső kertünkben is fogadjuk vendégeinket grillen sült ételeinkkel, frissítő italkínálatunkkal. Téli specialitásunk a pincehelyiségünkben fogyasztható ropogósra sült csülök- és libaételeink. Hagyományosan elkészített magyar fogásaink, valamint a nemzetközi trendek világát követő ízeink kifogástalan alapanyagokból készülnek. Fontos számunkra törzsvendégeink véleménye, állandó étlapunk kínálata az ő ízlésükhöz igazodik, kiegészülve konyhafőnökünk folyamatosan frissülő szezonális ajánlásával. Látogassanak el mielőbb hangulatos vidéki városunkba, családunk szívesen látja Önöket vendégül!

ÉS Bisztró

Az ÉS egy laza magyar vendéglő és pecsenyesütöde, ahol a hagyományos éttermi formai megkötésektől mentesen is jól érezheted magad sörözés, borozás, beszélgetés közben falatozgatva. A klasszikus magyar fogások mellett izgalmas falatozós ételeket alkottunk, emellett húsokat, halakat grillezünk. A már ismert monarchiabeli ételek, különleges grillek ÉS falatok mellett izgalmas bor- ÉS kézműves sörválaszték vár.

Gresham Étterem

Nagyvilági elegancia mindenféle túlzás vagy hivalkodás nélkül. Külsőségében a múlt értékeit képviseli, de az ételekben a modern kor izgalmai és sokszínűsége is megjelenik. Az olasz Séf remekei közt hagyományos magyaros ételek is szerepelnek, de megtartva a város kávéházi stílusát, csodálatos süteményekkel és édességekkel várja kedves vendégeit.

Gusteau Kulináris Élményműhely

Tokaj-Hegyalja szívében Mádon, boréttermünkben a borokról szól az élet. Ételeinket a borok inspirálják, az étlapunkon a terroir nem csak a borokon mutatkozik meg, hanem az alapanyagokon is. Küldetésünknek tekintjük felkelteni a Tokaj-Hegyaljai csúcsminőségű fehérborok iránti szeretetet és tiszteletet. Programjainkat úgy tervezzük, hogy az életre szóló élményt szerezzen minden ide látogató számára.

Hai Nam Bistro

Budapest-szerte; változott a helyszín, de lendületünk szakadatlan. Legkisebb gyermekünk a Hai Nam Bistro, amely az elmúlt egy évben több figyelmet érdemelt a magyar közönség köreiben. Vietnámi konyha ide vagy oda, mi, a feleségem Do Thi Nguyet ‘Eni’ séf és én Vo Van Loi ‘Lali’ üzletvezető, csak szeretünk finom ételekkel szolgálni egy családias környezetben. Ételeinkben tükröződik mindaz, amit otthon mi is kedvenceinknek találunk.

IKON

Itt az IKON-ban mindenki megértette és vallja, hogy a kiváló alapanyagnál nincs fontosabb, ha csúcsgasztronómiára adja a fejét az ember fia. Mert tudatosan, vagy tudat alatt mindenki, aki hozzánk valaha betért, megért ebből valamit. Megérzi, hogy a szakmai tudás és modern technológia szép szavak ugyan, de ha az alapok sántítanak, mit sem érnek. Ezt képviseljük mi alázatosan, mert ha egyszer erre az ösvényre tévedtünk, már nincs visszaút. Soha többé. Szeressünk főzni, szeressünk enni bátran!

Jankovich Kúria Wellness Hotel

A Jankovich Kúria Wellness Hotel**** az ország közepén, a Duna menti kis városkában, Rácalmáson, európai és koreai ételkülönlegességekkel kínál páratlan kulináris élményt vendégeinek.
 
A hotel közel száz fős étteremmel, harminc fős télikerttel és két egybenyitható autentikus keleti teremmel várja a gourmet közönséget. A keleti termek kétszer tíz fős társaságnak nyújtanak hamisítatlan koreai hangulatot, az elegáns télikert pedig csodálatos őspark panorámával biztosít kellemes kikapcsolódási lehetőséget, vagy ideális környezetet kisebb bankettek, fogadások megrendezésére.

Kiosk

Május 1-től a hét minden napján várunk ebédre, munka utáni lazításra, vacsorára, borozásra, barátkozásra, vagy éppen egy kis hétvégi táncolásra. Gyere és próbáld ki reggelinket, cukrászatunkat a legjobb süteményekkel.
 
Ebéd, hazai konyha, fagyi és minden, ami jó. Mindez a belváros kellős közepén, csodálatos környezetben és panorámával, az Erzsébet híd pesti lábánál a Március 15. téren.

Kistücsök

Lassan két évtizede, amikor huszonévesen átvettem az éttermet, voltak elképzeléseim, terveim és álmaim. A kezdetekben talán még nem is tudtam volna pontosan meghatározni azokat a célokat és a hozzájuk vezető utat, amelyeket azóta tudatosan és következetesen építettem fel, a gasztronómiai kultúra és közeg is egészen más volt még. Aztán elkezdődött valami. Egy világlátott vendégemnek köszönhetően, akivel azóta is szoros barátságot ápolok, egyre intenzívebben kezdett el érdekelni, hogy mi történik a külföld éttermeiben. Rengeteget beszélgettünk, később elkezdtünk kulináris "tanulmányutakra" járni. Kitárult a világ, az élményeknek, tapasztalatoknak és nemzetközi példáknak köszönhetően pedig lassan pontosan kialakult bennem, hogy milyen vendéglőt vizionálok. Ennek megvalósításában vitathatatlanul nagy szerepe van Jahni László konyhafőnöknek és az étterem egész csapatának, nélkülük nem tartanánk ott, ahol ma vagyunk.

KNRDY

KNRDY annyit tesz, mint Konrády, vagyis Konrády Zoltán, az étterem tulajdonosa: hedonista világpolgár, aki szenvedéllyel rajong a jó ételért - és persze A STEAKért. A KNRDY rövid idő alatt vált a gourmet és húsimádó vendégek Mekkájává azáltal, hogy olyan, kiemelkedően magas minőségű húsokat kínál, mint a USDA Prime, Wagyu, Omaha, argentin és ausztrál black angus, skót "Label Rouge" lazac, Szent Jak ab kagyló, languszta, osztriga, sárga uszonyú tonhal vagy vad garnéla. Bárjában a város legjobb bartendere saját koktélokkal, a világ top pezsgői és whiskyje, valamint a kizárólag a KNRDY-ban kapható borok színes palettája.

Lamareda Étterem

A Lamareda étterem 10 éve fogadja Győr történelmi belvárosában vendégeit. A konyháját öt éve Horváth Szilveszter vezeti, aki a hagyomány és Evolúció tavalyelőtti győztese, tavalyi II. helyezettje. Az általa megújított konyha után az étterem külsőleg is megújult. Az étterem a különböző értékelésekben mindig előkelő helyen szerepelt, a Gault&Millau Magyarország 2014 étterem kalauz egy szakács sapkájának büszke tulajdonosa.

Macesz Huszár

A Macesz Huszár kelet-európai bisztró a Régi Zsidó Negyed szívében. A zsidó konyha rejtett és közismert kincseivel, hagyományos és újragondolt fogásokkal várja vendégeit a Dob-Kazinczy sarkon. A Macesz Huszár házigazdája Popovits Dávid, az ételek minőségéért Tasnádi Ákos séf vállal garanciát.
 
Mit kell még tudni Macesz Huszárról? Nagypolgári nagymama lakását idéző vendégtér, különszoba, Bronz Bár, koktélok, késői konyhazárás, a’ la carte választék, kéthetente megújuló séfajánlat, degusztációs menü, széles körű magyar és nemzetközi borválaszték.

Mandula Étterem

A CROCUS Gere Bor Hotel épületében található Mandula elnevezésű a' la carte éttermünkkel fő célunk, hogy a Villányi Borvidéken fellelhető kiváló magyar alapanyagokra épülő kreatív konyhával kényeztessük a bor, és a gasztronómia lelkes rajongóit. Menükínálatunkkal szeretnénk a Villányi Borvidékre jellemző autentikus sváb-, és magyar konyha hagyományaiból eredő, de a mai modern konyhai trendeknek is megfelelő sajátos, egyedi gasztronómiát nyújtani. "Kontinenseken átívelő villányi ízek" GERE borokra hangolva.

Mezzo

Éttermünket 1994-ben nyitottuk meg Budapest egyik első angol stílusú helyeként. 2010-ben teljes felújítás következett, melynek során beépítettük a teraszt, megújult a külső és a belső is. A konyha az igényes alapanyagokból továbbra is hagyományos magyar ételeket készít, ám a legmodernebb technológiával. Széles borválasztékunkban nagy pincészetek és kis kézműves borászok tételei egyaránt megtalálhatóak. Esténként élő jazz szól háttérként, a szakma nagyjai szereplésével. A télikertben már 8 órától reggelizni lehet és éjfélkor zárunk. Rendszeresen tartanak nálunk sajtótájékoztatókat, születésnapokat, esküvőket, zárt körű rendezvényeket 100 főig.

nU Bisztró

A szabadon választott gasztroszakirány
 
nU BOR. Szívmelengető, barátságkötő, nyelvoldó, tipikus. Határozottan állítjuk, hogy a borozás az egy valós idejű chatelés, kommentelés. Nálunk egy koccintással ’like’-olható a borozó partner.
 
nU BISZTRÓ. Magyar és nemzetközi, régimódi és modern, kelet és nyugat, hagyomány és evolúció, újdonságok, klasszikusok, újraértelmezett, kísérleti, regionális, szezonális.
Van élet a gyorséttermeken túl is. Elérhető áron szeretnénk megismertetni és megszerettetni a gasztrokultúrát, az étkezésben rejlő izgalmakat és élményeket.

OMU Ramen & Tempura Bar

Az OMU a nyár elején nyílik a Sas utca 15-ben épülő HÔTEL ELEFĀNT-ban. Egy 50 férőhelyes, szinte éjjel-nappal nyitva tartó, ázsiai inspirációkra építkező helyet képzeljetek el a Baldaszti Grouptól megszokott minőségben és elérhető áron. Három egyszerű streetfoodra épül a konyha. Lesz nálunk szenzációs ramen, vödörrel mérjük a tempurált dolgokat és lesz bun szendvics is: malachúsos és vargányás.

Paris Budapest Étterem

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár . Az étterem egyedi látványkonyhájának köszönhetően közelebb kerülnek a vendégek a főzési folyamathoz, az ételek különleges elkészítésének titkaiba is bepillantást nyerhetnek. A kivételesen gazdag borlistát úgy állították össze, hogy a vendégek kedvükre áldozhassanak mind a francia, mind a magyar borok iránti szenvedélyüknek, mely így a két nemzet barátságát és ízlésének hasonlóságát is jelképezi. A Paris Budapest Restaurant egyedülálló kulináris élvezetet biztosít vendégeinek egy olyan környezetben, mely a főváros legcsodálatosabb látványosságait gyűjti maga köré.