Voltfolió 2012

nap van hátra a
VOLTfolióig
Voltfolió hírlevél


Együtt a Fonogram és a VOLTfolió

A korábbi évekhez képest jelentősen megújulva, izgalmas műsorral jelentkezik június 2-án Magyarország legnagyobb presztízsű zenei elismerése, a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálája, immár a legrangosabb hazai, zenei-médiumoknak járó elismeréssel, a VOLTFolió díjátadóval karöltve.

Évek óta párhuzamosan futott egymás mellett a Fonogram és a VOLTfolió díjak átadása. Míg az előzőnél a zenei szakma veheti át évente ezt a jeles díjat, addig a VOLTfoló elismeréssel - a Fonogram inverzeként – a zenész szakma jutalmazza a róluk író, a kulturális, zenei téren kimagasló teljesítményt nyújó médiamunkásokat. A két, eddig is egymással szoros kapcsolatot ápoló szervező csapat idén úgy döntött, hogy közös platformra helyezik a két, egymást kiegészítő díjat és egyszererre, egy gála keretében hozzák nyilvánosságra a díjazottakat és adják át az elismeréseket.

A gálaestet a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége idén a ProArt - Szövetség a Szerzői Jogokért által koordinált Fair Play hétvége keretében a VOLTfoliót alapító VOLT Fesztivál szervezőivel közösen június 2-án, vasárnap, a Millenáris Park "B" épületében rendezi meg.

Televízióban néhány nappal később, június 8-án felvételről, az Interneten, a Fonogram YouTube csatornáján pedig élőben lesz látható a műsor, ami sokkal több lesz egy hagyományos díjátadónál: az egyszerre komoly és vicces show keretében kifejezetten erre az alkalomra összeállt zenekar élén számos ismert hazai sztárral találkozhatunk vendégénekesként. És bizonyára felejthetetlen perceket okoz majd nekünk az est két házigazdája is:

FÁBRY SÁNDOR és HAJÓS ANDRÁS!

 
 

Díjátadó

Magyarország legrangosabb zenei díja, a Fonogram és a VOLTfolió – Fairplay média díj az idei évben közös gála keretében kerül átadásra június 2-án este 7-től, a budapesti Millenáris Parkban, a Gourmet Fesztiválon.