Voltfolió 2012

nap van hátra a
VOLTfolióig
Voltfolió hírlevél


Kik lesznek 2013-ban a VOLTfolió-díjasok?

A VOLTfolió Kulturális Médiadíj, a Fonogrammal történt fúzió során, a korábbiakhoz képest némi változáson esett át. Idén 8 kategóriában hirdetnek győztest.

A TV kategóriában televíziós személyiséget, tv-műsort, vagy tv-adót lehet nominálni, a RÁDIÓ kategória a rádiós műsorvezetőket, szerkesztőket, rádióműsort vagy rádióadót díjaznak. ÚJSÁGÍRÓ kategória egyszerűen definiálható: újságíró, vagy szerkesztő kaphat díjat. A SAJTÓ kategória a nyomtatott magazinokat jutalmazza és a WEB kategóriában online portált, zenei oldalt, online zeneszolgáltatást vagy blogot díjazhatnak. Idén a budapesti és vidéki klubok a VOLTfolio és a ProArt által életre hívott Fair Play közös díját vehetik. A VOLTfolió kiemelt jelentőségű díjáról idén is a kuratórium tagjai döntöttek. 2013-ban – a kulturális-zenei média területén végzett több évtizedes, kiemelkedő szakmai munkájáért – B. Tóth László vehet át életműdíjat.

A VOLTfolió Kulturális Médiadíjat 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál két alapítója, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert hívta életre. A szavazás rendszere és menete évről-évre változik. A VOLTfolió alapítói szakmai kuratóriumot hívtak életre, amely tagjaiként elismert személyiségeket, elsősorban művészeket, rendezvényszervezőket és médiaszakembereket kértek fel. A szakmai kuratórium elsődleges feladata a szakmai szavazásra felkérni kívánt személyek listájának összeállítása. A szakmai szavazáson művészek (elsősorban zenészek), illetve a zene területén tevékenykedő, elismert szakemberek vesznek részt, ők jelölik ki a kategóriánként 5-5 jelöltet, akik közül egy szűkebb grémium választja ki a győztest.

A szakmai szavazás első köre most lezárult és nyilvánossá vált a kategóriánkénti 5-5 nominált, akik eséllyel versengenek a díjakért.

A nomináltak névsorát itt tekintheted meg!
 

 
 

Megjegyzések:

Nincs hozzászólás.